h

SUPERZATERDAG 9 SEPTEMBER

10 september 2017

SUPERZATERDAG 9 SEPTEMBER

Foto: Wem / Wem

Op 9 september kwamen vertegenwoordigers van de SP-afdelingen van Overijssel naar Deventer om gezamenlijk te buurten in de Voorstad. Het werd op tijd droog en ongeveer 20 SP'ers trokken de wijk in. Opvallend was dat heel veel mensen onze aankondigingsflyer hadden gelezen. De meeste buurtbewoners reageerden zeer positief op ons bezoek. En dit waren de voornaamste punten van zorg in de buurt:

- het verschil in huur tussen huurders die al lang in hun huis wonen, en nieuwe huurders is schrikbarend. Niet dat wij vinden dat huurders die al lang in hun huis wonen, meer zouden moeten gaan betalen. Maar dat nieuwe, vooral jongere huurders, zo worden behandeld, vinden wij op z'n zachtst gezegd schrijnend;
- het onderhoud van wegen en het openbaar groen laat te wensen over: mensen struikelen over loszittende stoeptegels, en natuurlijk ook hier klachten over het welig tierende onkruid. Je kunt dit rustig de plaag van Deventer noemen!
- en tot slot: grote onvrede over het gemeentelijk parkeerbeleid.

Voorstad, bedankt voor de medewerking!

U bent hier