h

Nieuws van de afdeling

17 februari 2018

INSPIRERENDE AVOND MET CEM LACIN

Foto: J.C. van der Veen

Ondanks de foute (opzet?) berichtgeving in het lokale sufferdje, dat zich "De Stentor" noemt, een prima politiek café met ons Tweede Kamerlid Cem Lacin. Eerst een verrukkelijke stamppotmaaltijd met elkaar en daarna Cem aan het woord, over:
- zijn drijfveren;
- zijn vakbondswerk: de stakingen van de schoonmakers en "Fuck het jeugdloon";
- de machinaties rondom Lelystad Airport;
- de noodzaak dat parlementair werk door het SP-werk op straat moet worden ondersteund;
- uitsluiting en racisme.
Een prima avond! Dit gaan we natuurlijk vaker doen.

Lees verder
30 januari 2018

16 februari a.s. POLITIEK CAFÉ met Kamerlid Cem Lacin

Foto: J.C. van der Veen / veen4681@planet.nl
28 januari 2018

STOP DE MARKTWERKING IN DE THUISZORG

Foto: J.C. van der Veen / veen4681@planet.nl

Op 24 januari hebben we samen met de afdeling Raalte uitvoerig stil gestaan bij de desastreuze gevolgen van de marktwerking in de thuiszorg.
 
Meer flexibele en klantgerichte zorg. Dat was het doel van de marktwerking in de thuiszorg, die toenmalig minister Borst introduceerde in 1995. De traditionele neoliberale smoes om de marktwerking snel door de strot van de samenleving te duwen. De gevolgen waren dramatisch: chaos, wachtlijsten en faillissementen deden binnen twee jaar hun intrede in de thuiszorg.
 
De laatste jaren is er niet veel veranderd: grote thuiszorgaanbieders gaan failliet of worden door andere instellingen overgenomen. En het personeel is de klos. Vaak worden ze ontslagen, soms mogen ze blijven, maar dan wel tegen veel slechtere arbeidsvoorwaarden. Ook werkt een groot aantal mensen in de thuiszorg als ZZP’er. Zij worden door zogenaamde zorgmakelaars geronseld en als zelfstandige aan thuiszorgorganisaties aangeboden. Uiteraard zijn ze niet verzekerd tegen ziekte en bouwen ze geen pensioen op.
 
Sinds 2012 hoeven gemeenten de huiszorg niet langer aan te besteden. Een verbetering met perspectieven. Dankzij de initiatiefwet van Agnes Kant en Renske Leijten.
Deze wet opent de mogelijkheid om van marktwerking naar samenwerking over te gaan. Wij vinden dat gemeenten een eigen gemeentelijke thuiszorgorganisatie moeten oprichten. Op die manier stoppen we de marktwerking en geven we gemeenten volledige zeggenschap en regie over de thuiszorg. Dan kunnen we de thuiszorg inrichten zoals de cliënten en thuiszorgwerkers dat willen. Dat zou ook in Deventer en Raalte kunnen en moeten. De komende maanden, en misschien wel jaren, willen we dit onderwerp tot één van onze speerpunten maken.
 
We willen beginnen met het opmaken van de stand van zaken. Daarom willen we graag in contact komen met mensen die werkzaam in de thuiszorg zijn. Zij kunnen contact opnemen met de secretaris van de afdeling Deventer, Johan van der Veen: 06-13772535 of deventer@sp.nl
 

Lees verder
14 januari 2018

WAAROM WIJ NIET DEELNEMEN AAN DE RAADSVERKIEZINGEN

Op de Algemene Ledenvergadering van 22 november 2017 stelde een SP-lid de vraag hoe je als lid aan je omgeving kunt uitleggen waarom we niet aan de raadsverkiezingen meedoen. Daar valt veel over te zeggen.
Laten we eens teruggaan in de recente geschiedenis, conclusies
trekken en vooruit kijken.

Lees verder
10 september 2017

SUPERZATERDAG 9 SEPTEMBER

Foto: Wem / Wem

Op 9 september kwamen vertegenwoordigers van de SP-afdelingen van Overijssel naar Deventer om gezamenlijk te buurten in de Voorstad. Het werd op tijd droog en ongeveer 20 SP'ers trokken de wijk in. Opvallend was dat heel veel mensen onze aankondigingsflyer hadden gelezen. De meeste buurtbewoners reageerden zeer positief op ons bezoek. En dit waren de voornaamste punten van zorg in de buurt:

Lees verder
6 april 2017

VERKLARING VAN DE AFDELINGSVOORZITTER M.B.T. HET OPSTAPPEN VAN DE RAADSFRACTIE

Vanmiddag liet Eugene Kelder, fractievoorzitter, ons weten dat hij samen met de twee raadsopvolgers met onmiddellijke ingang uit de SP stapt. In de Stentor laat raadsopvolger en fractiesecretaris Monique van der Horst weten dat de moraal en de motivatie om de plaatselijke afdeling van de SP op te bouwen wordt ondermijnd door de mededeling van de coach van de afdeling, dat de kans op deelname aan de raadsverkiezingen 2018 op dit moment zeer klein is.

Lees verder

Pagina's

U bent hier