h

Nationaal ZorgFonds naar Rivierenwijk

29 november 2016

Nationaal ZorgFonds naar Rivierenwijk

Foto: SP

Vertegenwoordigers van het Nationaal Zorgfonds zullen het fonds in december onder de aandacht van de inwoners van de Rivierenwijk brengen.

Door middel van kranten, folders en gesprekken met bewoners willen we het snelgroeiende aantal vrienden van het Nationaal Zorgfonds nog groter maken. Deventer telt inmiddels bijna 1200 vrienden. Na de acties in de Rivierenwijk zullen dat er zeker 1500 zijn.

Voor wie het nog niet weet: het Nationaal Zorgfonds is een beweging die één zorgfonds voor alle Nederlanders wil, zonder particuliere verzekeraars en zonder eigen risico.

De afgelopen weken is het weer duidelijk geworden. De premies voor de ziektekostenverzekering gaan fors omhoog, terwijl de zorgverzekeraars een gemiddelde winst van 1 miljard euro per jaar maken. Die winst wordt niet besteed aan goede zorg, maar verdwijnt in de zakken van de vier grote zorgverzekeraars. Intussen is het grote overstapcircus weer begonnen. Ruim 500 miljoen euro wordt besteed aan zinloze reclame. Geld dat beter besteed zou kunnen worden. En als je ziek bent, word je door het “eigen risico” gestraft met een boete van 385 euro.

Dit kan en moet anders!

Daarom houden wij op 15 december een openbare bijeenkomst in wijkgebouw De Ark, Oude Bathmenseweg 5, Deventer

We beginnen om 19.30 uur en de toegang is gratis.

U bent hier